Werkzaamheden: Rolkooien
Rijdt u race's of rally's?
Bent u van plan actief aan autosport evenementen te gaan deelnemen?

U krijgt dan al snel te maken met de veiligheids-risico's van deze sport: blusser, stoel, gordels en rolkooi zijn in iedere vorm van autosport onmisbaar. Een aantal van deze zaken worden nog steeds onderschat. Stoelen die niet goed vastzitten, blussers die loshangen en rolkooien die slecht zijn gemonteerd, zijn helaas nog steeds aan de orde van de dag.

bijschrift: Een zwaar gecrashede Alfa in de Alfa-Challenge, met een Wielhoven Rolkooi. De foto's komen uit de mailbox, enige woorden waren 'Bedankt dat ik heelhuids auto de auto gestapt ben!'

Autoschade Wielhoven houdt zich actief bezig met de veiligheidsaspecten in de autosport. Gepokt en gemazeld door de racerij en met jarenlange ervaring als schadeherstellers zijn we een onmisbare partner voor elke coureur!

Het inbouwen van een rolkooi is niet bepaald een karwei om zelf aan te beginnen. Het bepalen en verstevigen van de afsteunpunten is doorslaggevend voor de stevigheid van het geheel. Hierover moet dus serieus worden nagedacht. Uiteraard is ook de vakkundigheid van het laswerk van het grootste belang.

De door ons gefabriceerde rolkooien worden in een AutoCad programma ontworpen. Met hulp van deze software kan de sterkte worden doorgerekend, zodat u met een uitermate goed gebalanceerde, veilige en zeker niet te zware rolkooi onderweg bent.

Door onze kennis en vaardigheid als gecertificeerd fotolasser, onze kennis van structuren van auto's en ervaringen zijn we door de KNAF erkend als rolkooifabrikant. Deze erkenning is uw garantie dat de door ons gebouwde rolkooien veilig van constructie zijn en voldoen aan de voor uw auto geldende FIA Annexe J reglementen.

Speciale wensen? Geen probleem!
Uiteraard kunnen we speciale wensen invullen, zoals kooien van chroom-molybdeen en/of rolkooien met diverse uitbreidingen naar bevestigingen van wielophangingen.
Tevens is het ontwerpen van een rolkooi geen enkel probleem.

bijschrift: Speciale rolkooien: links een demontabele rolkooi voor een Alfa Romeo junior Zagato, rechts een op maat gemaakte rolkooi voor een Citroen C2 Rally.

Maar we doen meer!
Na de fabricage van een rolkooi moet er natuurlijk meer gebeuren om te kunnen deelnemen aan autosport-evenementen. Denk aan andere carrosserie aanpassingen, laksystemen, stoelen, gordels, blussers, maar ook onderstellen zijn vaak de volgende stappen.
Deze zorg kunt u met een gerust hart aan ons uitbesteden. Door onze kennis en ervaring weten we qua techniek en verdere afbouw van een race auto, waar we mee bezig zijn. Maar ook omdat we zelf fanatieke autosporters zijn!

Afgelopen seizoenen hebben we ervaring opgedaan met de bouw en het rijden in verschillende raceklassen. Zowel in de Alfa-Challenge, Volvo V360 (geen Modena) en BMW E30 Cup rijden Wielhoven auto's in de voorste gelederen mee.

De BMW E30 Cup is op dit moment de klasse waar we met een eigen team aan deelnemen. Deze raceklasse past erg goed bij ons bedrijf. No-nonsense, snelle tijden voor een acceptabel budget en een faire competitie zijn ook kenmerken die u in ons bedrijf kunt terugvinden.

Maar kan ik dan bij Wielhoven een complete race wagen bestellen?
Ja, dat kan! « klik